De bloemen die je absoluut in augustus moet planten voor een stralende tuin in het najaar

Met het einde van de zomer in zicht, blijkt augustus het ideale moment te zijn om een schitterende tuin voor te bereiden voor het nieuwe seizoen. Dit artikel verkent tien prachtige bloemen die je in deze periode kunt planten, om een explosie van kleuren en een verlengde bloeitijd te garanderen. Ontdek deze variëteiten en waardevolle tips om je groene ruimte in een waar toevluchtsoord te veranderen tegen de herfst.

Selectie van 10 bloemen om in augustus te planten

Laten we beginnen met de Aster, bekend om zijn veerkracht en vermogen om te bloeien tot de eerste vorst. Vervolgens betovert de Japanse Anemoon met zijn delicate bloemen en late groei. De Chrysant is onmisbaar vanwege zijn felle kleuren en herfstbloei. De Rudbeckia, met zijn gouden tinten, brengt licht en warmte in de tuin.

We gaan door met de Zonneroosje (Hélianthème), uitstekend voor zonnige plekken dankzij zijn kleurrijke bloemen, en de Gaillardia, die betovert met zijn lange bloei. De Sedum trekt bestuivers aan met zijn clusters van bloemen, terwijl de Coreopsis een overvloed aan kleine gele bloemen biedt. De Echinacea wordt gewaardeerd om zijn medicinale eigenschappen en grote margrieten, en ten slotte, voegt de Helenium een vleugje rood en oranje toe, die herinneren aan de herfstvuren.

Voordelen van planten in augustus

Planten in augustus biedt verschillende voordelen. Deze periode maakt het mogelijk om de bloeiperiode te verlengen, waardoor je tuin kleurrijk is zodra je terugkomt van vakantie. Het is ook een kans om de tuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen, door een gastvrije en levendige ruimte te creëren. Bovendien helpt laat planten de planten zich te vestigen aan het einde van de zomer, vaak profiterend van gunstigere weersomstandigheden.

Andere tuintips voor de maand augustus

Naast bloemen is augustus ook geschikt voor het planten van bepaalde fruit en groenten die profiteren van het naseizoen om te groeien. Denk aan het planten van struiken zoals frambozen of seizoensgroenten zoals spinazie en radijs. Het is ook het ideale moment om de grond voor te bereiden voor de herfstbeplanting, door compost en organische toevoegingen te integreren om de bodem te verrijken.

Foto van auteur
Als student plantkunde besteed ik al mijn vrije tijd aan het cultiveren van mijn moestuin en het onderhouden van de tuin van mijn ouders. Ik zal al mijn tips en ontdekkingen met jullie delen.
Startpagina » Tuin Nieuws » De bloemen die je absoluut in augustus moet planten voor een stralende tuin in het najaar